Nytt år och nya vyer!

Ett år går rasande fort. Inte kunde väl någon då tro att en pandemi skulle lamslå världen. I januari förra året påbörjade jag en utbildning som jag drömt om redan vid 20-års ålder.
Och nu var det äntligen dags...

Nyfiken och hoppfull - Att läka det som brustit
Första året är avklarat på den grundläggande psykoterapiutbildningen på Bräcke högskola i Göteborg. Utifrån psykodynamisk grund har jag läst om psykodynamiska teorier, människans utveckling, samtalsmetodik, diagnostik, kris och trauma, anknytningsbaserad terapi och psykosomatik m.m. Efter en kaosartad vår med parallella kurser, nya begrepp och covidstress så blev höstterminen mer harmonisk och fokuserad, dock väldigt intensiv. Vi startade upp med egna konfidenter och handledningen fördjupades. Nu när jag ser tillbaka så har det varit ett fantastiskt lärorikt och utvecklande år. Ny kunskap, begrepp och insikter har integrerats med gamla. Framförallt så har anknytningsteorin gett ny förståelse för vikten av att bli sedd, buren och speglad av en annan människa. Och att det faktiskt är möjligt att i efterhand, genom en trygg terapeutisk relation, återställa det som kommit i obalans.  

Mentalisering - Att förstå sig själv och andra
Denna vecka kommer vi börja fördjupa oss i mentaliseringsbaserad terapi. Av det jag har läst tidigare i utbildningen så är vår mentaliseringsförmåga av största betydelse för att kunna hantera våra känslor och relationer på ett konstruktivt sätt. Att kunna reflektera kring sina egna känslor och upplevelser, se sig själv utifrån. Och att också kunna reflektera kring och försöka förstå andras känslor och upplevelser, se andra inifrån. Det är precis detta som jag arbetar med genom mina kurser och i handledningen med utgångspunkt från Nonviolent Communication. Där vi fokuserar på att sortera kring tankar, känslor och upplevelser i kroppen. Att sätta ord på och ge mening till dem genom att koppla till våra behov. Det som är våra drivkrafter, vår längtan och inre kärna. Så att vi kan börja äga våra egna liv igen genom att välja strategier som möter våra behov och samtidigt utveckla givande och meningsfulla relationer.

Digitala samtal och möten
Även om pandemin gör det svårt att hålla kurser och ses inomhus för samtal så finns ändå möjligheten genom telefonkontakt, digitalt via teams eller varför inte en promenad om vädret tillåter. Under januari-februari så ger jag 10% rabatt vid bokning av ett handledningspaket eller coaching. Övriga uppgifter finns på hemsidan och vi kan alltid göra en flexibel lösning efter dina behov. Hör gärna av dig om du är intresserad av att gå kursen ”Kommunikation för ett rikare Liv” och lära dig grunderna i Nonviolent Communication. Vid tillräckligt antal intresserade så kan det bli en kurs senare i vår eller under början av hösten.
Önskar er alla en fin vecka!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-