En handfull lycka!

Jag älskar sommaren. Enkelheten. Ljuset. Jag njuter av att kunna ge mig ut i skogen och springa. Känna marken under mina fötter. Dofterna. Njuter av att känna att min kropp är stark. Att ta en cykeltur och känna vinden i mitt hår. Eller låta min kropp glida fram i kallt vattnet. Jag njuter. Njuter av att stoppa en handfull bär i min mun.

Det har inte varit självklart för mig att kunna njuta av till synes vardagliga ting. Och det är definitivt inte självklart för alla att kunna njuta av detta. Livet är inte rättvist. Det tar sina egna vägar. Plöjer sina egna fåror. Det finns mycket vi inte kan påverka, som vi inte kan värja oss mot. Som bara händer. Desto större anledning att njuta i det lilla.

Nu när hösten är här vill jag påminna mig själv om sommarens enkelhet. Få in det i vardagens ofta kompakta schema. Att göra allt lite lättsammare, som om sommaren fortfarande bor i mig. Njuta, som om ljuset stannat kvar. Stanna upp i ögonblicken. I mötena. Hålla kvar kontakten. Fånga dagen, för morgondagen vet jag ingenting om.

Så vad än din höst bär med sig, glöm inte att stanna upp då och då. Påminn dig om sommarens ljus och enkelhet. Andas in och ut en stund, känn din kropp och dina fötter mot marken. Njut av dina nära och kära. Kämpa för det som är viktigt för dig och släpp taget om resten. Allting har sin tid och varje möte bär sin möjlighet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-