Vart är du på väg?

Varje år på nyårsafton eller dagarna efter brukar jag ta en promenad där jag summerar året som varit och riktar mig mot året som ligger framför. Vad har jag att vara tacksam för? Vilka personer och möten har betytt extra mycket det här året? Vad har jag lärt mig som är av betydelse? Både i det som kan ses som motgång och det som upplevs som medgång.

Att komma i kontakt med sina drömmar
Och sedan framåt! Vad längtar jag efter att göra, uppleva och bidra med det här året? Vad skulle jag vilja utveckla? Finns det några människor i min närhet som är viktiga för mig och som jag vill satsa extra mycket på att lära känna det här året? Vilka är mina drömmar? Den här stunden har stor betydelse för mig. Jag tar ett steg bakåt och tittar på mitt liv utifrån. Får ett annat perspektiv. Det hjälper mig att ställa in min inre kompass så att jag kan göra val utifrån min längtan och mina drömmar. Även när mitt liv känns extra trångt och passagerna verkar nästan omöjliga att ta sig igenom, kan jag få hjälp av den här kontakten inåt. Den hjälper mig att ta beslut och göra val, om än små, som för mig närmare där jag vill vara. På insidan, men också på utsidan.

Eftertanke och enkelhet
I år är det eftertanke och enkelhet som gäller för mig. Att stanna upp och ta tid att reflektera. Låta saker och ting ta tid. Inte ha så bråttom, låta det landa. Vila! Göra saker enklare. Släppa tankar och oro som krånglar till. Inte ta så allvarligt eller hänga upp mig på sådant jag ändå inte kan påverka. Lyssna in och bara göra, bara vara. Med tillit till att jag kan hantera det som dyker upp, om och när det dyker upp. Till hjälp har jag fått vår nya familjemedlem Tiger. En tillgiven och nyfiken liten kattjej. Hon vill vara nära nästan hela tiden. Vill hon något säger hon till. När hon vill äta, gå på toa, leka, mysa, gå ut. Mycket närvaro! Att sitta med henne i famnen, klappa och lyssna på spinnandet. Springa runt med ett snöre, stunder av lekfullhet. Prata. Gå på upptäcktsfärd utanför huset. Enkelhet och tid för eftertanke…

Ditt är livet, bara ditt…
Så det jag vill uppmuntra dig till under det här året är att fortsätta lyssna inåt, till ditt hjärta, till din längtan. Men också att du tar vara på tillfällen att öppna dig i mötet med andra människor. I mötet med dig själv och med andra kan något viktigt och spännande ske! Fortsätt ta ditt liv på allvar där du befinner dig, även när det känns som mörkast. Små, små steg och till synes obetydliga val, kan vara vägen till ett liv som du bara trodde fanns i dina drömmar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-