Kraften att förändra ditt liv finns närmare än du tror!

Jag har märkt att jag allt oftare i min vardag blir arg och bedrövad. Arg och bedrövad för att jag ser så mycket omkring mig som skulle kunna vara så mycket bättre. Så mycket enklare, så mycket mer naturligt och glädjefyllt. Ilska och vrede har under större delen av mitt liv varit skrämmande. Känslor jag har haft svårt att förhålla mig till hos andra och inte riktigt haft kontakt med själv. De har skamset fått krypa undan och gömma sig i kroppen.

Men nu är det en ny tid! En tid då alla känslor är välkomna. Alla känslor är viktiga. För varje känsla har något av betydelse att berätta. Bär på värdefull information från mitt innersta väsen. Från min själ, min kärna, min inre människa. Kroppen reagerar med känslor för att den vill hjälpa oss att vara levande, njuta och framförallt att göra val och ta hand om oss själva på ett sätt som gagnar livet. Och när vi blir arga så är det för att något är väldigt viktigt för oss.

I ilskan och vreden finns en kraft till förändring. Och då menar jag inte till att skälla, attackera och ge sig på andra. Utan till att verkligen ta tag i och försöka förändra något som är betydelsefullt för oss. För att kunna göra det behöver vi ta reda på vad just den här ilske-signalen vill berätta. Vad är det som ligger bakom min ilska? Många gånger när det gäller relationer till andra handlar det om att vi längtar efter respekt. Vi vill känna oss viktiga och betydelsefulla i mötet med andra. Vi vill uppleva att vi tillhör!

I mitt fall har en stor del av den växande ilskan sin grund i hur jag ser på människan och livet. För mig är varje människa av betydelse. Varje människa har något unikt att bidra med till världen och varje relation bär på fantastiska möjligheter till glädje, närhet, trygghet, inspiration och växande. Men när jag ser hur samhället fungerar, hur strukturer, skam och rädslor ställer till det för oss människor blir jag arg och emellanåt bedrövad.
Det skulle kunna vara så annorlunda!

Så jag sörjer och öppnar mig för den kraft som kan bidra till förändring. Om och om igen. Steg för steg. Genom att lyssna till mitt inre, vara den jag är och genom att fortsätta göra det jag gör, så att jag själv och andra kan växa i och genom våra relationer.  
 
Mitt nästa steg är öppna utbildningar med rubriken ”Kommunikation för ett rikare Liv”. Kurserna har sin utgångspunkt i Nonviolent Communication (mer information om NVC finns på min hemsida www.wilhjakommunikation.se). Den första kursen kommer att starta i november, 4 ggr 2,5h, som det ser ut nu på tisdag kvällar. Det blir en provomgång, men är det någon som är intresserad så går det av att höra av sig till mig. Sedan blir det ny kursstart i början av nästa år. Jag är så inspirerad!
Hoppas vi ses!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-