Att ställa in kompassen och hitta sin riktning i livet!

Ett år är snart till ända. Ett år med utmaningar och möjligheter. Glädje och sorg. Jag förvånas ständigt över hur fort det går. Funderar över vad som blev av alla drömmar jag hade.

Varje år brukar jag avsluta med en promenad. En stund med mig själv där jag reflekterar över året som gått. Tackar för det som blev bra, allt jag lärt mig. Firar framsteg, vänskap och det som är gott i mitt liv. Och nu också en ny dimension, att sörja det som inte blev som jag hade hoppats på. Där jag inte räckte till. Det jag inte kunde påverka och situationer där jag hade kunnat välja annorlunda, men av någon anledning inte förmådde. Göra avslut så jag kan börja på något nytt.

När jag tagit mig igenom året som var riktar jag min uppmärksamhet på det nya året som ligger framför. Ett år med nya möjligheter. Ett oskrivet blad där mina drömmar och längtan kan forma mål och visioner. Jag stannar upp ett ögonblick och riktar uppmärksamheten inåt. Försöker få fatt i och lyssna till rösten som finns där inne. Tar emot bilderna och orden som kommer. Riktar in min kompass, fångar det som är levande och viktigt i mitt inre. Vart är jag på väg? Hur vill jag leva mitt liv?

Varje år skriver jag också ner mina tankar. Ibland stämmer jag av med vad som blev. Vissa saker återkommer. En del ligger på djupet, är ganska diffusa, andra mer konkreta förankrade i vardagen. Inför detta år som kommer ska jag ta ett steg till och göra planer för hur jag kan nå det jag längtar efter. Skriva ner vad jag kan göra för för att komma närmare mina mål.
Det finns mycket vi kan påverka i våra liv, men också sådant som sker utanför vår kontroll.

När jag ställer in min kompass riktar jag den både mot vilken människa jag vill vara, vilka värderingar jag vill ska vägleda mig och mot vad jag vill uppnå i livet. Det hjälper mig att göra val förankrade i mitt hjärta när jag möter utmaningar i vardagen. Det hjälper mig att hålla fast när jag tvivlar. Det hjälper mig att fortsätta kämpa och stå upp för det jag tror på. Ibland lyckas jag, ibland missar jag målet, men oavsett så vet jag att jag har mitt värde och att jag vill fortsätta våga. Fortsätta på denna spännande resa som är mitt liv!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-