Att trassla upp och reda ut – när livet kör ihop sig!!

Har du känt det någon gång? Att livet känts så trassligt att du inte har en aning om var du ska börja. När tillvaron börjar kännas övermäktigt. Uppgivenheten och maktlösheten ligger som en kall tung filt runt kroppen. Du inte ser inte längre någon utväg... 

Det är då vi behöver ställa oss vid sidan av och ta ett stort djupt andetag! För jag är övertygad om att vi har allt vi behöver inom oss. Att det är dags att stanna upp och lyssna in. Lyssna in det vår kropp och vår inre människa berättar för oss på olika sätt om vad vi behöver. Kanske är det nödvändigt med lite hjälp ibland för att vi ska kunna sortera och hitta rätt riktning.

Men vi kan och klarar av mer än vi tror!

På samma sätt som jag betraktar vanliga trassel, du vet sladdar och snören i ett enda virrvarr, tänker jag mig att det uppstår trassel inom oss. En mix av mer eller mindre identifierade och accepterade känslor och behov. Ihoptrasslade med olika tankar och föreställningar vi har kring det som sker i våra liv. Kanske bär vi med oss gamla trassel från barndomen som har trasslats in i nya. Inte konstigt det blir kaos ibland!

Jag gillar verkligen att reda upp trassel, den vanliga sorten. Luckra upp lite här och där. Se vart de olika trådarna leder. Hitta knutarna! Det kan ta tid, kräver fokus. Och rätt som det är så har en tråd blivit löst, fri, och resten av trasslet något mindre. Mer hanterbart. Precis så tänker jag att det kan vara med trasslen i våra liv!

Genom att börja i det lilla. Utforska, sortera och försöka fånga trådarna. Hitta och separera de olika knutarna. Försöka se vilka händelser som väckt vissa känslor. Koppla dem till vad vi behöver och längtar efter. Lösa upp knutar genom att välja strategier som ger oss det som får oss att må bra, det vi verkligen behöver. En tråd, en knut, ett trassel i taget så vi kan bli fria att leva det liv som vi längtar efter!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-