Att se och bli sedd - den största gåvan!

Det finns nog inget som vi människor längtar mer efter än att bli sedda. Att någon ser oss, verkligen ser oss! 
När vi blir sedda händer något. Vi känner samhörighet. Kopplas ihop med någon och något. Det kan vara en blick, en mjuk beröring eller ett ord som bekräftar att någon har förstått. Är där med oss just nu!

Att bli sedd kan förvandla ett liv. Kan ge förnyat hopp, ny kraft. Motivation att fortsätta kämpa. Känslan av att vara någon. Upplevelse av kontakt!

En människa som inte har upplevt sig bli sedd kan bära på stor smärta. Tvivel. Sorg. Och för att skydda sig mot mer smärta bygger man upp sina skydd. Jag gjorde det! Stor del av mitt liv levde jag bakom en osynlig glaskupa. Men någon såg mig därinne och nu börjar jag ana vad det innebär att bli sedd. Nu kan jag se igen!

När vi börjar öppna oss och ser varandra, blir vi också själva sedda. När vi ger så får vi också ta emot. Och ibland kan detta vara det svåraste steget, att ta emot!

Men det behövs oftast så lite. Mindre än vi tror. Ett litet steg. En varm blick, en glimt. Ett handslag som håller kvar lite längre. Ett famntag som känns lite mer. Börja i det lilla. Se dig själv i ögonen i spegeln. Ge dig själv och andra ett leende. Hälsa på den som sitter där du går förbi. En liten spegling från en annan människas inre kan förvandla ett helt liv!   

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-