Två år som "relationskonsult"

Idag är det två år sedan jag startade mitt företag. Det har varit två år där jag har utmanat mig själv, tänjt på gränserna, utvecklats och fått se hur andra har vuxit i sina liv. Jag har mött många fantastiska människor i mina kunder och i mötet med andra egenföretagare. Det har inte varit helt utan smärta, kamp och gråt, men två år där jag har fått kontakt med mig själv och andra på ett helt nytt sätt. Där jag på nytt har upptäckt värdet i att våga vara sårbar i framförallt de nära relationerna, men också hur stor skillnad det gör när vi vågar vara ärliga mot varandra med vad vi själva känner och behöver. Jag har tränat mig i att vara i kontakt med och ta hand om mina egna reaktioner, känslor och behov så att jag, om än ibland med viss bävan, kunnat möta människor med empati där jag tidigare känt behov av att skydda mig själv.

Att vara människa är på många sätt ett komplext och komplicerat äventyr. Varje gång två eller fler personer är på samma plats händer saker. Vi har olika personligheter och olika erfarenheter, men gemensamt är att vi alla längtar efter att känna tillhörighet, kärlek, acceptans, värde, trygghet, frihet och mycket mer. Det är inte så konstigt att det krockar ibland. Inte speciellt märkligt att vi blir arga, ledsna, känner oro och ångest emellanåt. Det hör till detta att vara människa! Om vi blir bättre på att tyda våra kroppars signaler, lär oss förstå och hantera både våra egna och andras känslor och behov, blir mer kreativa i att hitta lämpliga strategier och tränar oss på att formulera vad vi behöver i tydliga konkreta önskemål så är mycket vunnet för att kunna skapa det liv och de relationer vi längtar efter.

Jag har många gånger, speciellt när jag inte känner mig så där stark och lyckad som jag önskar, tvivlat på mitt vägval, att arbeta med människor, kommunikation, relationer och samspel. Men jag är också människa och i mitt eget liv brottas jag och är novis lika mycket som alla andra. Det är i mötet med mina egna utmaningar och i mötet med er som är mina vänner, kunder, klienter, vapendragare som jag lär mig mest om vad det innebär att vara människa och det är de erfarenheterna tillsammans med den kunskap jag har och hela tiden bygger på som gör att jag tror att just jag kan göra skillnad. Den här hösten ligger som ett öppet oskrivet blad och jag ser med förväntan och tillförsikt fram emot vad som kommer att möta mig. Och jag ser fram emot att möta dig! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-