Längtan 

Jag bär på mycket längtan! Längtan efter gemenskap, skratt och glädje. Längtan efter frihet, självständighet och mening. Längtan efter kärlek, närhet och värme. Och mycket mer! Ibland är jag mitt i min längtan och behöver påminna mig om att njuta och låta mig fyllas. Ibland är min längtan dold bakom molnen. Jag ser den inte, men den känns, som ilska, besvikelse, värk eller kanske en sorg.

Jag gissar att de flesta känner igen sig och delar min längtan ovan. För vissa av oss är den dold. Vi ser den inte för molnen är i vägen. Kanske mörka, tunga hotfulla. Att ingen hör av sig, lyssnar eller tar sig tid. Att allt är misslyckat och ingenting kommer att ordna sig. Att vi inte hör till! Kanske är det bara grått. Dagarna går och följer sina mönster. Det mesta finns, men något saknas. Vi vet bara inte vad!

De mörka tankarna, ilskan, rädslan, oron, skammen, frustrationen, förvirringen. Allt det där som hindrar oss från att känna glädje, harmoni och välbefinnande. De mörka molnen! Oavsett hur vi mår, vad vi tänker, hur vi känner, så finns solen där framme, bakom molnen. Solen, vår längtan efter att känna att vi är del av något större, att vi våra liv har betydelse, att vi har en självklar plats. Värdighet och tillhörighet!

När vi lär känna oss själva och får kontakt med våra behov och vår längtan, öppnar sig nya möjligheter. Om vi kan ana och förstå att den frustration, ilska och besvikelse vi kanske känner berättar för oss att vi längtar efter förståelse, kontakt och ärlighet, kan vi också börja titta efter strategier. Vad vi kan göra för att få det vi längtar efter? Vad vi kan be andra om som skulle göra skillnad?

Kontakten med våra behov och vår längtan innebär kontakt med det som är levande inom oss. Våra känslor, tankar och kroppar vill göra oss uppmärksamma på vad vi saknar och behöver, men också på det vi har. Medvetenheten kan hjälpa oss att ta ansvar för vårt eget välbefinnande, att göra val som berikar oss själva och andra. Att våga ställa frågorna och vara ärliga. Att våga visa vår sårbarhet.

Men mitt i allt detta med medvetenhet och ansvar tänker jag också att vi bara får vara. Finnas till! Vila i att livet bär! Acceptera längtan som inte blir fylld och njuta av det som finns här och nu!

Vad bär du för längtan i ditt liv? Vilka tankar och känslor gömmer din sol? Vad kan du göra för att ta hand om och möta din längtan?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Evelina Hildorsson » Självkänsla :  ”Hej! Jag vill bara skicka ett tack för att du delat dina tankar om detta. Jag jo..”

  • Lina » Kalla mig inte duktig!!!:  ”Jag tänker mycket på det här nu när vi har en ,snart, ettåring här hemma. Att va..”

  • Heidi Olsson » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för att du delar med dig av din berättelse! Det är modigt! Och jag tror att..”

  • Linda » Det här är så viktigt!!!!:  ”Tack för personlig beskrivning och sammanfattning av varför kampanjen är viktig!”

  • Annika » Det här är så viktigt!!!!:  ”Så träffade, trodde jag hade kommit längre men vågar inte dela me too. En tröst ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-